Ургамалын гаралтай уураг (%-иар)
Шошны төрлийн ургамал |
Уургийн % |
Шар буурцгийн соёолж |
54 |
Ногоон буурцгийн соёолж |
43 |
Шар буурцгийн ээдэм (дүфү) |
43 |
Шар буурцгийн гурил |
35 |
Шар буурцаг |
35 |
Шар буурцгийн сүүмс |
33 |
Тэжээлийн шош |
32 |
Сэвэг зарам |
29 |
Хальсалсан вандуй |
28 |
Хүрэн шош |
26 |
Цагаан шош |
26 |
Лимийн шош |
26 |
Гарбанзо шош |
23 |
Хүнсний ногоо |
Уургийн % |
Бууцай |
49 |
Шинэ Зеланд бууцай |
47 |
Усан кресс |
46 |
Буржгар байцаа |
45 |
Броккли |
45 |
Брюсселийн соёолж |
44 |
Манжингийн мөчир |
43 |
Коллард |
43 |
Цэцэгт байцаа |
40 |
Гичний навч |
39 |
Мөөг |
38 |
Хятад байцаа |
34 |
Яншуй |
34 |
Шанцайн ургамал |
34 |
Ногоон вандуй |
30 |
Хулуу |
28 |
Ногоон буурцаг |
26 |
Өргөст хэмх |
24 |
Багваахайн навч |
24 |
Ногоон чинжүү |
22 |
Артишок |
22 |
Байцаа |
22 |
Цоохор майлз |
21 |
Баклажан |
21 |
Улаан лооль |
18 |
Сонгино |
16 |
Манжин |
15 |
Шар хулуу |
12 |
Төмс |
11 |
Амтат төмс |
8 |
Чихэрлэг төмс |
6 |
Үр тариа |
Уургийн % |
Улаан буудайн үрийн хөврөл |
31 |
Хөх тариа |
20 |
Улаан буудай, хатуу улаан |
17 |
Зэрлэг будаа |
16 |
Гурвалжин будаа |
15 |
Овъёосны гурил |
15 |
Хар будаа |
12 |
Арвай |
11 |
Бор будаа |
8 |
Жимс |
Уургийн % |
Лимон |
16 |
Амтат гуа |
10 |
Канталоп |
9 |
Гүзээлзгэнэ |
8 |
Амтат жүрж |
8 |
Үхрийн нүд |
8 |
Интоор |
8 |
Чангаанз |
8 |
Усан үзэм |
8 |
Тарвас |
8 |
Бэрсүүт жүрж |
7 |
Папая |
6 |
Тоор |
6 |
Лийр |
5 |
Гадил |
5 |
Грейпфрут |
5 |
Хан боргоцой |
3 |
Алим |
1 |
Самар, үр |
Уургийн % |
Шар хулууны үр |
21 |
Наранцэцгийн үр |
17 |
Хушга, хар |
13 |
Гүнждийн үр |
13 |
Буйлс |
12 |
Кешью |
12 |
Америкийн ойн самар |
8 |
Эх сурвалж: Nutritive value of american foods in common units, USDA agriculture handbook №456, Paul C.Bragg, Patricia Bragg, “Water the shocking truth”